Bitcoin Depot

У листопаді 2022 року компанія Bitcoin Depot, що виготовляє та встановлює криптовалютні банкомати, придбала мажоритарний пакет акцій схожої компанії BitAccess. Після цього вона перевела всі 7 000 криптобанкоматів і кіосків на програмне забезпечення BitAccess. 

Модернізація програмного забезпечення крипто-банкоматів, яка вертикально інтегрує апаратне та програмне забезпечення Bitcoin Depot, скасовує щорічні ліцензійні платежі за програмне забезпечення. Раніше ці платежі становили 3 мільйони доларів США щорічних операційних витрат.

За останні кілька місяців кількість криптовалютних банкоматів по всьому світу неухильно зменшується. У той час як деякі банкомати були виведені з експлуатації через геополітичну напруженість і зниження доходів, провайдери, такі як Bitcoin Depot, почали конвертувати свої фізичні біткоїни в банкомати на програмне забезпечення. 

Нещодавно Bitcoin Depot перевів усі свої 7 000 крипто-банкоматів і кіосків на програмне забезпечення на базі BitAccess. Перехід на програмне забезпечення відбувся після того, як Bitcoin Depot придбав мажоритарний пакет акцій BitAccess у листопаді 2022 року. За кілька місяців до угоди Bitcoin Depot оголосив про плани вийти на біржу в 2023 році, уклавши угоду на суму 885 мільйонів доларів зі спеціалізованою компанією, що займається поглинанням.

Модернізація програмного забезпечення крипто-банкоматів, яка вертикально інтегрує апаратне та програмне забезпечення Bitcoin Depot, скасовує щорічні ліцензійні платежі за програмне забезпечення. Раніше ці платежі становили 3 мільйони доларів США щорічних операційних витрат.

У першій половині 2022 року BitAccess став лідером ринку. Однак, починаючи з липня 2022 року, компанія спостерігала послідовне зниження загальної кількості встановлених банкоматів, що підтверджують дані Coin ATM Radar.

Як показано на графіку вище, BitAccess наразі опустилася на третю позицію після Genesis Bytes і Genesis Coin, які збільшили свою частку ринку за той самий час. Пояснюючи мотиви цього кроку, віце-президент Bitcoin Depot з операцій з BTM Джейсон Сакко заявив:

"Замінивши існуючий жорсткий диск на попередньо завантажений з програмним забезпеченням Bitaccess, ми швидко завершили конвертацію програмного забезпечення, уникнувши при цьому певних технічних проблем, які можуть виникнути в польових проектах з конвертації".

Сакко також повідомив, що перші 6 000 біткоїн-банкоматів Bitcoin Depot були переобладнані за 10 тижнів. Збільшення кількості крипто-банкоматів прямо пропорційне кількості криптовалют для широкої публіки.

Коли Сальвадор обрав біткоїн як законний платіжний засіб, президент Наїб Букеле оголосив, що країна побудує допоміжну інфраструктуру з 200 банкоматів і 50 відділень.

Фінансовий регулятор Великої Британії, Управління з фінансового нагляду (FCA), нещодавно оголосив, що всі крипто-банкомати, які працюють у Великобританії, є незареєстрованими і незаконними.

Тоді виконавчий директор FCA Марк Стюард поділився наміром припинити незареєстрований криптобізнес у країні.