Клієнти крипто кредитної компанії Celsius нарешті повертають кошти після тривалого очікування

2 березня 2023 року став щасливим днем для клієнтів Celsius Custody, оскільки вони змогли забрати свої кошти у кредитора. Celsius – це криптовалютна кредитна компанія, яка на початку літа 2022 року призупинила своїм клієнтам можливість робити перекази та знімати кошти, а в липні оголосила про банкрутство. Це призвело до падіння вартості не тільки Bitcoin, але й інших криптовалют.

Згідно з великою кількістю повідомлень в соціальних мережах стало зрозуміло, що приблизно через 263 дні після того, як кредитор заморозив виведення коштів, клієнти компанії Celsius нарешті змогли забрати у неї свої цифрові активи. Дізнались вони про це з листа, в якому повідомлялося, що зняття коштів можливе.

Частина користувачі, які внесли гаманці до білого списку перед спробою виведення коштів, отримали свої гроші протягом декількох хвилин, та інші повідомляли про тривалі затримки цього процесу. Схоже, що накопичилося багато запитів на виведення коштів, обробка яких може зайняти кілька днів через недостатню кількість персоналу.

31 січня Celsius опублікував перелік тих, хто має першочергове право на зняття коштів: клієнти, які коли-небудь зберігали електронні гроші лише на депозитних рахунках, наразі можуть зняти 94% від початкової суми. Депозитні рахунки були доступні лише резидентам США. На жаль, клієнти, які мають кошти на інших рахунках, запропонованих Celsius, були розчаровані цим.

Власники депозитних рахунків сподіваються повернути решту 6% коштів після завершення майбутніх судових слухань. А клієнти, які переказали кошти на депозитний рахунок з програм, що були розроблені для заробітку або позики, на цю мить можуть зняти лише 72,5% від загальної суми, або $7,575 максимум.