Крипторинок трясе через кризу в банку Silvergate

Криптобанк Silvergate заявив, що не встигає подати річний звіт 10-K про фінансовий стан компанії в SEC (Комісію з цінних паперів і бірж), адже йому необхідні ще два додаткові тижні. Саме це стало причиною падіння акцій компанії на 31%. В січні та лютому Silvergate продав свої цінні папери і очікує на подальші втрати в наступні місяці.

"Додаткові збитки можуть призвести до зниження рівня капіталізації самої Компанія та її дочірньої – Silvergate Bank (the “Bank”)", – заявила компанія у своєму звіті. Додавши, що наразі фірма переоцінює свій бізнес і стратегії, а також здатність продовжувати роботу протягом дванадцяти місяців після подання фінансової звітності.

Silvergate зазначила, що низка факторів – значна волатильність ринку в останньому кварталі 2022 року, кілька великих банкрутств, що вплинули на рівень довіри інвесторів до криптовалют, посилення регуляторного нагляду за банками – позначаться на фінансовому стані фірми. Також, проблемою може бути утримання клієнтів, якщо після судового процесу на компанію накладуть певні зобов'язання та обмеження.