Падіння капіталізації Binance USD на початку 2023 року

Криптовалютна біржа Binance зазнала втрат через те, що капіталізація її токену Binance USD (BUSD), станом на 3 березня 2023 року, впала до 9,66 мільярда доларів порівняно з 23,49 мільярда доларів у листопаді 2021 року. BUSD – це стейблкоїн, криптовалюта, що випускалась компанією Paxos, та вартість якої прив‘язана до долара США у відношенні 1:1. Тобто кожен BUSD забезпечується фіатною валютою, а її резерв знаходиться на рахунках компанії Paxos.

Binance USD занесений до списку NYDFS (Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк), що дозволяє використовувати цю криптовалюту для зберігання цифрових активів та торгівлі. Але цей самий департамент 12 лютого 2023 року наказав Paxos припинити випуск нових токенів BUSD, оскільки вони не є зареєстрованими цінними паперами, щоб захистити права споживачів пов‘язаних з ризиками в криптоінвестуванні. Саме це сприяло падінню ринкової капіталізації стейблкоїна.

Також, криптобіржа Coinbase оголосила, що 13 березня вилучить BUSD зі свого списку, тому що стейблкоїн більше не відповідає її стандартам.

Зараз BUSD займає 10-ту позицію за ринковою капіталізацією серед всіх криптовалют. Щоб компенсувати падіння попиту на BUSD, Binance нещодавно випустив TrueUSD (TUSD) на суму майже $50 млн, оскільки криптовалютна біржа прагне диверсифікувати свої запаси стейблкоїнів. Генеральний директор Binance Чанпен «CZ» Чжао 14 лютого на заході в Twitter Spaces заявив, що після першого запуску проєкту BUSD, розглядав можливість його провалу.