Circle, що є емітентом USDC, збільшує свій штат на тлі звільнень в інших компаніях.

The Wall Street Journal повідомляє, що криптокомпанія Circle планує збільшити штат у 2023 році на 15-25%. Це приблизно 135-225 людей, адже на кінець 2022 року в емітента стейблкоїнів було приблизно 900 співробітників.

Хоча значна кількість схожих компаній масово звільняє людей, щоб розв'язувати свої фінансові проблеми, Circle, навпаки, наймає. Головний фінансовий директор компанії Джеремі Фокс-Гін сказав, що вона росте та має можливості для інвестицій.

Основні криптовалютні компанії, які значно скоротили кількість співробітників: Polygon, Chainalysis, Bittrex, Huobi, Crypto.com, Coinbase, Gemini, Genesis і Wyre. На це вплинула тривала криптозима та кілька крахів пов‘язаних з криптовалютою, що позбавило численні асоційовані компанії мільярдів на їхніх балансах. Однак масштабні звільнення сталися не тільки в криптоіндустрії. Близько 48 000 людей були звільнені лише з чотирьох компаній у січні: Google, Amazon, Microsoft і Salesforce.

У грудні 2022 року Circle взаємно скасувала свої плани вийти на біржу разом зі СПАК компанією Concord Acquisition. SPAC (Special-purpose acquisition company) - тип компанії, створений тільки для злиття з іншою, що планує вийти на біржу, але при цьому не хоче проводити класичне IPO та брати участь у всіх підготовчих до цієї справи процесах. Угода була оголошена в липні 2021 року з попередньою оцінкою в 4,5 мільярда доларів США, а потім була змінена в лютому 2022 року, коли оцінка Circle зросла до 9 мільярдів доларів.

Джеремі Фокс-Гін також сказав, що вони все ще мають намір вийти на біржу, але чекають кращих ринкових умов. Він додав, що криптоіндустрії потрібно більше відійти від скандалів з Terra та FTX, щоб інвестори публічного ринку могли переоцінити майбутнє бізнесу цифрових активів.