Як вибрати криптобіржу, якщо нічого про них не знаєш?

Вибір правильної біржі для купівлі криптовалюти, наприклад USDC чи Bitcoin – непросте завданням для новачків, але ви впораєтесь! Адже у цій статті ми підготували декілька важливих порад: з чого почати та як все ж таки обрати.

По-перше – це безпека. Безпека є одним із найважливіших факторів, які слід враховувати при виборі біржі. Переконайтеся, що біржа має хорошу репутацію та використовує розширені заходи безпеки, такі як: двофакторна автентифікація, шифрування SSL і "холодне" зберігання коштів – це зберігання криптовалюти без доступу в інтернет, під‘єднуватись до мережі потрібно тоді, коли необхідно здійснити фінансову операцію.

По-друге – це репутація. Репутація біржі є ще одним важливим фактором, який слід враховувати. Не лінуйтесь та пошукайте відео або текстові огляди, прочитайте відгуки інших користувачів в інтернеті, дізнайтесь думку експертів або знайомих, які вже купували криптовалюту. Це допоможе вам дістати уявлення про надійність та довіру до цієї біржі.

По-третє – це комісії. Перш ніж купити USDC або Bitcoin, перевірте розмір комісій, які стягує біржа. Деякі біржі стягують високі комісії, тимчасом як інші мають нижчі, але водночас можуть не вказувати приховані витрати, наприклад комісію за зняття коштів. Виберіть біржу, яка пропонує прозорі та адекватні комісії.

По-четверте – це варіанти оплати. Перевірте, які типи оплат пропонує біржа. Деякі біржі приймають лише банківські перекази, а інші - кредитні картки, PayPal тощо. Виберіть ту біржу, що має зручні для вас типи оплат.

По-п‘яте – це ліквідність. Ліквідність – це можливість швидко купити або продати актив, наприклад USDC, за стабільною ціною. На ліквідність випливає кількість учасників біржі, що здійснюють торгові операції цифровими грішми – в результаті вища ліквідність Переконайтеся, що біржа, на якій ви хочете придбати Bitcoin, має високу ліквідністю, щоб ви могли купити або продати криптовалюту у будь-який час за вигідною та стабільною ціною.

По-шосте – це інтерфейс користувача. Інтерфейс біржі має бути зручним і простим у навігації. Це полегшить новачкам здійснити купівлю крипти без зайвих питань та пошуків додаткової інформації.

По-сьоме – це онлайн-підтримка клієнтів. Зверніть увагу на час, за який біржа надає відповідь на ваші запити. Чи зручний у неї розділ FAQ. Як працює онлайн-чат на сайті.

Вибір правильної біржі для купівлі та продажу будь-якої криптовалюти в майбутньому – це кропіткий, але вкрай необхідний крок, який має вирішальне значення для успішного та безпечного інвестування. Враховуючи вищезгадані фактори, ви можете вибрати біржу, яка відповідає вашим потребам і забезпечує безпечний та надійний досвід торгівлі на ринку криптовалют.