Що таке USDC?

USD Coin (USDC) — це різновид стейблкоїну, криптовалюти, яка прив’язана до вартості фіатної валюти, у цьому випадку до долара США. Цю монету випустили у 2018 році фінансово-технологічна компанія Circle у кооперації з криптовалютною біржею Coinbase. З того часу і до сьогодні валюта USDC набула великої популярності та є одним зі способів зберігати цифрові активи.

USDC може функціювати в різних блокчейн мережах: Ethereum, Tron, Solana, Binance Smart Chainс тощо. Залежно від цього криптовалюта буде мати назву USDCoin TRC20, USDCoin ERC20, USDCoin BEP20 та інші. Тому варто бути дуже уважним, коли вказуєш адресу мережі для отримання конкретного токена.

Однією з важливих переваг USDC є те, що ця монета повністю забезпечена резервом доларів США. Це гарантує стабільність її вартості на ринку. Інформація про резерви валюти USDC публікується у вигляді атестацій американською бухгалтерською фірмою Grant Thornton LLP.

USDC активно використовується в електронній комерції, для здійснення однорангових платежів та в децентралізованому фінансуванні. USD Coin - популярний вибір для трейдерів та інвесторів, які хочуть уникнути нестабільності інших криптовалют. USDC можна легко переводити та зберігати, торгувати криптовалютою на різних біржах і платформах, що робить її зручним та гнучким інструментом для користувачів.